3 Kasım 2010 Çarşamba

PATATES HAMURLU AÇMA



Patatesli börekleri ve hamur işlerini ne kadar çok sevdiğimi daha önce de söylemiştim. Dün de yine dolapta kalan haşlanmış patatesleri hamur yoğurup içine katayım dedim nette dolaşırken de sevgili Aylin’in bloğunda bu tarifi gördüm. Tabi yine kendimce bişeyler kattım. Bu haliyle de çok güzel oldu yumuşacık puf puf ama siz orijinal tarif için buraya bakabilirsiniz.

Yonca gıdadan da akşam hediye paketim geldi. Teşekkürler Yonca Gıda ve Birdemlik Sohbet

Gelelim açmalarımızın yapımına;

Malzemeler:

200 gram da ısısında tereyağı(50 gram arasına ayrılacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1 adet soğan
Aldığı kadar un
2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)



Yapılışı:
İlk olarak soğanları küçük küçük doğrayıp yağda kavurun rendelemiş olduğunuz patatesleri soğanların üzerine katıp kavurun tuz ve istediğiniz baharatları da ekleyip harcı soğutun. Harç soğuduktan sonra üzerine maydonoz doğrayın ve bütün malzemeleri hamur kabına alıp yoğurun. Tereyağından biraz ayırın daha sonra hamurun içine sürücez. Yumuşak bir hamur elde edin hamuru mayalanması için üstünü kapatın ve hamur kabını kalın bir örtü ile sarın.
Hamur mayalandıktan sonra hamurdan parçalar alıp el yordamıyla açın hamurumuzun arasına tereyağ sürüp rulo şeklinde sarın ve burarak iki uçunu birleştirip halka yapın.

Fırın tepsisine dizin tepside de 15-20 dk. Kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ben biraz hamurları fazla almışım maşallah öksüz doyuran gibi oldu aman siz küçük parçalar alın malum bi de yaş maya kullanınca iyi kabarıyor. Neyse yapıp yerseniz şimdiden afiyet olsun…


işte yonca gıda hediyelerim...

14 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok leziz olmuş ayrıca çok da iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Canım aynen ben de bayılıyorum patatesli hamura!
    Ellerine,gönlüne sağlık..
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  3. Bende denemiştim yumuşacık oluyor cidden..Ellerinize sağlk..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ebru ,
    İçinde patates olan hamurlar hem yumuşacık hemde lezzetli oluyor .Hediye paketinide güle güle kullan :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. pohaçalar çok güzelolmuş.ellerinize sağlık.hediyelerinizi gülerek kullanın.

    YanıtlaSil
  6. Açma çok güzel oluyor seninkilerde puf puf olmuşlar belliki ellerine sağlık canım mama cicilerinide afiyetle ham yapın sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Geçen Aylin de patatesli yapmıştı çok güzel gözüküyordu. Seninkiler de öyle duruyor. ELlerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım benim afiyetler olsun..Benim yaş mayayla aram yok nedense instant pek pratik geliyor...Soğan eminim çok başka bir tat vermiştir :)

    YanıtlaSil
  9. Patatesli hamurlar yumuşacık olur,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık. Çok güzel duruyorlar.
    Ayrıca güzel günlerde kullan. :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ebrucuğum,
    açmalar nefis görünüyor,pufur pufur olmuşlar,elllerine sağlık,hayırlı cumalar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık çok nefis olmuş tatlım
    hediyeni iyi günlerde kullan afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  13. Canısı ellerine sağlık. Ne kadar güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor açman..
    Oğluşunun kura kelimesi çok hoşuma gitti:) Çocukların miniklik konuşmalarına bayılıyorum zaten..
    Sen hiçmerak etme,öyle hızlı büyüyolar ki insan şaşıp kalıyor..
    Rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin yavrularımıza inşallah..
    sevgilerimle canım.
    Öpüyorum kura canavarını :)

    YanıtlaSil