8 Kasım 2010 Pazartesi

FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI



Bu tarifi sevgili Pepelacığımın cici sitesinde görüp denemek istedim. Soğanı çok sevmeme rağmen acaba çorbası nasıl olur soğan kokusu oabilir diye biraz tereddütlüydüm ama yapınca eşimde tam puan verdi. Misafir sofraları iiçn değişik bir alternatif sizde denemek isterseniz orjinal tarif için Pepelacığımın sitesine buyrun.

Ben miktarlarda biraz değişiklik yaptım bu kadar malzeme ile 5-6 kişilik çorba oluyor.

Malzemeler:
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 adet et veya tavuk bulyon
3-4 ince dilim ekmek (Kabınızın ölçüsüne göre ayarlayınız.)
Kaşar peyniri rendesi
Tuz ve Barahatlar



Yapılışı:

Soğanları küp küp doğrayın ve teeryağ da bir kaç dakika kavurun. Daha sonra üzerine şeker ekleyip,karamelize edin.Soğanlar hafif sarı renk alınca unu ekleyip ,karıştırmaya devam edin Su ve bulyonu ilva edip karıştırarak kaynatın.
Son olarak tuz ve baharatları katınız. Bir iki taşım kaynadıktan sonra kapağını kapatıp dinlendiriniz.
Bu arada ince dilimlediğiniz ekmeklere karabiber serpip,200 dereceli fırında 10 dakika kadar ısıtınız.(Veya tavada kızartınız). Ben tavada kızarttım. Çorbanızı fırına dayanıklı bir kaba alıp,üzerine ekmek dilimlerini yerleştiriniz. Kaşar peyniri rendesine de ekleyip,yine 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım bende çok beğenmiştim bu tarifi.Seninkide pek leziz duruyor

    YanıtlaSil
  2. Pepelamın yemekleri zaten şüphesiz güzeldir ama yinede sizde deneyip beğendğiniz için yapılmaya sebeptir bence.Ellerinize sağlık enfes görünüyor.

    YanıtlaSil