23 Aralık 2009 Çarşamba

KEŞKEK






İşte sizlere turhaldan yöresel enfes bir tat KEŞKEK. Bizim yörenin keşkeği diğer yörelerin ki gibi tavukla, hindi etiyle ve döverek yapılmaz. Biz asla tavuk eti kullanmayız. Kemikli dana eti kullanırız ve diğer keşkeklere göre daha lezzetli olur.
biz keşkeği ekmek fırınında(odun fırını) pişiririz ve bir gece önceden hazırlanır fırına konur fırının sıcağıyla sabaha kadar yavaş yavaş üzeri nar gibi olana kadar hatta çıtır çıtır olana kadar pişer malum şehirlerde fırın bulamadığımız için teknolojini nimetlerinden yararlanıp düdüklüde pişiriyoruz. isterseniz tarife malzemeleri vererek başlayalım.

4 su bardağı yarma(aşurelik buğday)
1 su bardağı nohut
Kemikli dana eti
8-9 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber varsa sucuk baharatı
Ayçiçeği yağı, su

Yarma ve nohutu bir gece önceden ıslatın. tüm malzemeleri düdüklüye koyun ve üstüne su ekleyin suyu fazla koyun ki dibi tutmasın. 35-40 dk. Pişirin pişen etler kemikten ayrılıyorsa pişmiş demektir. Eğer zor ayrılıyorsa 10 dk daha kaynatın. Etleri kemikten ayırıp fırın tepsisine dökün ve fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp afiyetle yiyin .

1 yorum:

  1. aslında o yavaş yavaş demlene demlene pişen her yemeğin lezzeti başka güzel...teknoljide olsa o fırın yemeklerini dğeişmem ama ne yapalım dimi...keşkekli tariflere bayılırım...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil