9 Aralık 2009 Çarşamba

CEVİZLİ HAŞHAŞLI SARMA


malzemeler
5 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su

iç malzemeler:
1 su bardağı sarı haşhaş
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ

yapılışı:
unun ortasını açıp maya ve tuzu ekleyin.Suyu da yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. hamurun üstünü örtün 1 saat kadar mayalandırın. hamur mayalanırken tereyağı ve sıvıyağı ocakta ısıtın içine haşhaşı ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın. Hamur mayalanınca hamuru beş parçaya ayırın. her parçayı elinizle yağlayarak açın açılan her hamurun üstüne hazırladığınız cevizli haşhaşlı içten dökünve hamurun üstüne yayın. beş parçayı böyle hazıladıktan sonra hepsini üst üste koyun el yordamıyla hamuru tekrar büyüterek açın ve açılan hamuru 4 parmak eninde şeritler halinde kesin ve şeritleri her 2 ucundan tutarak bir ucunu içediğer ucunu dışa doğru çevirerek dolayın ve bütün parçaları böyle dolayarak tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirilir. afiyet olsun