27 Aralık 2009 Pazar

KALBURA BASTI


Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket yumuşak margarin
2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu

içine: 1 su bardağı ceviz içi

Şerbet Malzemeleri:
2.5 su b. şeker
2.5 su b. su sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
1/4 limonun suyu

Şerbetin Hazırlanması: Su ve şekeri tencereye koyup kaynatın. kaynadıktan 10-15 dk. sonra limon suyunu ekleyip bir iki dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanışı:

yumuşak margarin ile unu birbirine yedirin eğer un az gelirse un ekleyebilirsiniz. daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunun da ekleyerek hamur yapın. hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 10 dk. dinlendirin.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avucunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. katlanan kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklarla dizin. 180 derecede 15-20 dk. üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.