25 Şubat 2013 Pazartesi

PORTAKALLI CHEESCAKE

IMG_2181

Hafta sonu misafirlerimin çok beğendiği cheescake tarifini hemen verip kaçıyorum.
Herkese mutlu bir hafta diliyorum..

MALZEMELER:

Tabanı için;
1.5 paket burçak bisküvi
60 gr. Tere yağ (yaklaşık 2 kaşık)
2 yemek kaşığı süt

Kreması İçim;
2 kutu labne peyniri (400 gr.)
1 kutu krema (200 ml.)
1 adet portakal suyu
1.5 bardak şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı tepeli un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (İsterseniz azaltabilirsiniz. Fazla olursa kremayı acılaştırabilir)

Sosu için;
2 bardak portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:

1- İlk olarak bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve erittiğiniz tereyağını ve sütü bisküvilere katıp yoğurun.
2- Pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba bisküvili karışımı bastırarak yayın ve donması için buzdolabına koyun. Cheescake tabanı buzdolabın da donana kadar diğer yandan kremayı hazırlayın.
3- Karıştırma kabına peynir ve şekeri koyup mikserle iyice karışana kadar çırpın.
4- Ardından sırayla krema, portakal suyu, vanilya, un, nişasta ve portakal kabuğunu da ilave edip çırpmaya devam edin.
5- En son yumurtaları teker teker ilave edip mikserin düşük ayarıyla çırpın.
6- Ve karışımı buzdolabından çıkardığınız kalıbın içine dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40- 45 dakika pişirin.
7- Chesscake ‘i 30 dakika sonra kontrol edin. Eğer kenarları sabit ortası hafif sallanıyorsa 5-10 dakika daha pişirin ve üzerinin yanmamasına dikkat edip fırını kapatın. Fırın kapağını hafif aralayarak cheescake’in soğumasını sağlayın.
8- Tamamen soğuduktan sonra fırından çıkarın.
9- Diğer yandan portakal suyunu nişasta ve şeker ile karıştırıp kaynatın.(Portakallar ekşi ise şeker oranını artırabilirsiniz.)
10- Portakallı sos ılıdıktan sonra cheescake’in üzerine gezdirin.
11- Bir gece buzdolabında beklettiğiniz cheescake artık servise hazır.