26 Mart 2013 Salı

LİMONLU KEK

IMG_2247

Limonların çok olması hasebiyle ne yapsam acaba derken hiç limonlu kek yapmadığımı fark ettim. İnternet nasıl tarifler var diye gezinirken Portakal ağacının tarifini biraz değiştirerek yaptım ve sonuç mükemmel. Bugün gelecek misafirlerim için de yaptım tekrar.

MALZEMELER:

250 gr. maargarin veya tereyağ
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
9 yemek kaşığı limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay bardağı un haline getirilmiş ceviz

Sosu İçin;
1 su bardağı pudra şekeri
1 limon suyu



YAPILIŞI:


1- Oda ısısında bekletilip yumuşatılmış margarini, şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

2- 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz. Un, kabartma tozu,vanilya ve ince çekilmiş cevizleri de katıp karıştırıyoruz. (unu yavaş yavaş ekleyin 2 bardağın hepsini birden eklemeyin ki çok koyu bir kıvam olmasın. Yumurta aklarını eklemeden önce kek hamuru biraz kıvamlı oluyor çok koyu oldu deyip endişelenmeyin. Yumurta aklarını ekleyince daha akışkan bir kıvam elde edeceksiniz.)

3- Yumurta akını kar gibi katılaşana kadar çırpın.(içine bir tutam tuz atın ki daha güzel köpürsün) Tahta kaşıkla keki çırpmadan yumurta aklarını kek hamuruna ekleyin. Akları karıştırırken biraz sulanabilir bu normaldir yavaş yavaş karıştırarak kek hamuruna yedirin.)

4- Kelepçeli fırın tepsisini yağlayıp hamuru üzerine dökün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırın da yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. (tüm keklerde olduğu gibi ilk 20 dakika fırını açmıyoruz. 25. dakika da kontrol için açabilirsiniz.

5- Piştikten sonra kekin yüzeyine birçok yerinden bıçak veya kürdan batırın ve 4 yemek kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin. Keki soğumaya bırakın.

6-Pudra şekerini, 1 limon suyu ve 1 limon kabuğu rendesiyle karıştırıp kekin üzerine döküyoruz.

IMG_2245

5 yorum:

  1. MİS GİBİ KOKULU KOKULU HARİKA OLUR CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi limon kokulu kek mımm :) Ellerine emeklerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Canım kek nefis görünüyor. Mis gibi limon aromalı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ablacım..
    nefis görünüyor bu kek..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Mımmm nefis bir kek olmuş,hem limonlu hem cevizli..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil