10 Kasım 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KURUTULMUŞ FASULYE

IMG_1478

Yazdan kuruttuğum ama bloga koyamadığım kurutulmuş yeşil faulyeden bu defa da zeytinyağlı yapmak istedim. tadı gayet güzel oldu. Bolca ekşili de olunca tam benlik oldu yani :))

MALZEMELER:

2 kase kurutulmuş yeşil fasulye
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
tuz, karabiber,

Üzeri için;

Maydonoz, dereotu

YAPILIŞI:

1- Tencereye su koyup kaynatın ve kaynayan suyun içine fasulyeleri koyup haşlayın. Yumuşayan fasulyeleri süzün ve bir kenara alın.

2- Diğer yandan yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun ve küp küp doğradığınız sarımsak ve soğanı hafif kavurun. Üzerine yuvarlak dilimlediğiniz havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.

3- Kavrulan soğan ve havuçların üzerine haşlanan fasulyeleri de ekleyin ve sebzelerle alt üst edin ve tencereyi kapatın 1-2 dk bu şekilde pişirin.

4- 1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile ezin. İçine tuz, karabiber ve yarım limonun da suyunu katıp pişmekte olan fasulyelerin üzerine gezdirin ve tencerenin altını kısın. Yemeği kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

5- Soğuduktan sonra üzerine maydonoz ve dereotu ile süsleyin ve servis yapın. Bir gece önceden yaparsanız daha lezzetli olur.

                                                                          AFİYET OLSUN....