Yazdan kuruttuğum ama bloga koyamadığım kurutulmuş yeşil faulyeden bu defa da zeytinyağlı yapmak istedim. tadı gayet güzel oldu. Bolca ekşili de olunca tam benlik oldu yani :))
MALZEMELER:
2 kase kurutulmuş yeşil fasulye
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
tuz, karabiber,
Üzeri için;
Maydonoz, dereotu
YAPILIŞI:
1- Tencereye su koyup kaynatın ve kaynayan suyun içine fasulyeleri koyup haşlayın. Yumuşayan fasulyeleri süzün ve bir kenara alın.
2- Diğer yandan yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun ve küp küp doğradığınız sarımsak ve soğanı hafif kavurun. Üzerine yuvarlak dilimlediğiniz havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
3- Kavrulan soğan ve havuçların üzerine haşlanan fasulyeleri de ekleyin ve sebzelerle alt üst edin ve tencereyi kapatın 1-2 dk bu şekilde pişirin.
4- 1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile ezin. İçine tuz, karabiber ve yarım limonun da suyunu katıp pişmekte olan fasulyelerin üzerine gezdirin ve tencerenin altını kısın. Yemeği kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5- Soğuduktan sonra üzerine maydonoz ve dereotu ile süsleyin ve servis yapın. Bir gece önceden yaparsanız daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN....
ben çok severim kurutulmuş fasulyeyi canım.helede yufkayla harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil