3 Kasım 2012 Cumartesi

AVUNYA MANTISI ve GÜN SOFRAM

IMG_1476

Vuslata 12 gün kaldı Allah'ın izniyle ama ben ne gezmeden ne de misafir ağırlamadan geri duruyorum aman kendini yorma dinlen sözlerini pek dinleyemiyorum nedense :)
Ne yapayım birşeylerle meşgul olmassam sürekli yatmak istiyorum miskin miskin oturmayı da sevmiyorum bu nedenle bu defa arkadaş gününü ben aldım uzun bir zaman evden çıkamayacağımı düşününce şimdiden keyfini çıkarayım dedim.

Misafirlerimin beğendiği umarım sizlerinde beğeneceğiniz bir masa hazırladım. Tarifleri tek tek yayınlayacağım inşallah.
Bol resimli tek tarifli bir post olsun bu defa. Şimdiden hayırlı pazarlar...

kolaj1

Mercimek Salatası
Afyon Kaymağı

resim

Patatesli Rulo Börek
Arkadaşların bayıldığı benimde her daim severek yediğim yumuşacık börekler

Bonibonlu kurabiye ( Önceki yayında kurabiyeler daha güzel olmuştu. Bu defa da güzel oldu ama unu biraz fazla kaçırınca kurabiyeler çatladı :))


cats

Zeytinyağlı Ekşili Fasulye Kurutması
Haşhaşlı Bükme Çörek


AVUNYA MANTISI:
IMG_1482


MALZEMELER:
1 adet bütün tavuk
5 yufka
yarım kilo nohut
100 gr.tereyağ

SOSU İÇİN:
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağ, sıvıyağ
1 kaşık salça (domates-biber farketmez)
Nane
Pulbiber

YAPILIŞI:
1- İlk olarak tavuğu, akşamdan ıslamış olduğumuz nohutu düdüklü de haşlayın.

2- Tavuk haşlanırken yufkaları tezgaha açıp bir ucundan başlayıp rulo yapın ve iki parmak kalınlığında kesip derin olan bir fırın tepsisine dizin.

3- Erittiğimiz tereağını yufkaların üzerine gezdirip ısıtılmış fırında yufkaları kızartın

4- Haşlanmış olan tavuğu didin ve bir kenara alın.

5- Kızaran yufkaları fırından çıkarıp üzerini çok geçirmeden tavuk suyu ve nohut ile ıslayın. Ardından didilmiş olan tavukları yufkaların üzerine serpiştirin.

6- Mantımız hafif ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.

7- Tereyağ ve sıvıyağ da erittiğimiz salçayı nane ile hafif kavurup yoğurdun üzerinde gezdirin. Çok fazla soğutmadan ılık olarak yerseniz harika oluyor.

(bu tarifi Kanal D'de yayınlanan Mutfağım programından almıştım.)