15 Ekim 2012 Pazartesi

İNCİRLİ ve CEVİZLİ KEK

IMG_1325


Herkese mutlu haftalar. Bayram yaklaşırken herkesi tatlı telaşlar almaya başladı sanırım. O nedenle ben de bu haftaya tatlı bir tarifle başlayayım dedim.
Harika bir kek ama misafirler için bir gün önceden yapılmalı bir gece beklerse daha güzel oluyor kesinlikle.


MALZEMELER:

10 adet kuru incir
3 yumurta
1 su bardağı kırılmış ceviz
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı tereyağ (dolu dolu)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demlenmiş sıcak çay
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN;
Hazır Çikolata Sos ( isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

1- Genişçe bir kabın içine incirleri minik minik doğrayın. mahlep, tarçın, ceviz, şeker ve eritip ılıttığınız tereyağını koyup karıştırın. 1 su bardağı sıcak çayı da ekleyip tekrar karıştırın ve 20 dakika bekletin.

2- Yumurtaları başka bir kapta çırpın ve cevizli karışıma ekleyin. Bu karışıma kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip çok koyu olmayan bir kıvam elde edin.

3- Kek kalıbını yağlayıp hamuru ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30- 35 dk. pişirin.

4- Fırından çıkartıp soğuttuğunuz kekin üzerine hazır çikolata sos döküp servis yapın.


                                                                                               AFİYET OLSUN