29 Ekim 2012 Pazartesi

GÜVEÇTE ETLİ NOHUTLU KURU BAMYA

IMG_1436

Kuru bamyayı tazesinden daha çok seviyoruz. Bu nedenle yaz kış tercihim kuru bamya. Biz daha çok tavuk etiyle pişiririz ama bu defa et kullandım tadı da harika oldu. Bu tarifimi de Yemek Gurmesi sitesinin Yarışmasına gönderiyorum. Hayırlısı bakalım…

MALZEMELER:

İki kase kuru bamya
1 kase haşlanmış dana eti
1 adet orta boy soğan
2 orta boy domates
2 adet çarliston veya yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası (miktarı azaltabilirsiniz)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu veya limon tuzu
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz, sıvıyağ, karabiber, kırmızı biber

YAPILIŞI:

1- Bamyaları kaynar su da çok yumuşatmadan haşlayın ve süzün. Süzülen bamyaları dizili iplerden çıkarın.

2- Güveç tenceresini ocağa koyun. Yağı, küp küp doğradığınız soğanları ve biberleri koyup kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine etleri de koyup hafif kavurun.

3- Yine küp doğradığınız domatesi, salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.

4- Kavrulan sebzelerin üzerine baharatları, sirkeyi ve limon tuzunu ilave edin. Bamyaları ve nohutu da ekleyip hafif bir şekilde tüm malzemeleri alt üst ediyoruz. Güveçin içine en son kaynamış suyu ekleyip güveçin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.

5- 20 dakika sonra yemeği kontrol edin muhtemelen pişmiş olacak.

6- Ocağın altını kapatsanız da yemek güveçte piştiği için yaklaşık bir 10 dakika daha kendi kendine pişmeye devam edecek.

7- Yemeğimiz dinlendikten sonra servis yapıyoruz.


                                                                                           AFİYET OLSUN.....