2 Ekim 2012 Salı

FIRIN DA PATLICAN KEBABI

IMG_1077

Patlıcan yazın vazgeçemediğimiz 1 numaralı sebzemiz. Kızartması, salatası, yemeği her çeşidi nefis yoğurtlu yoğurtsuz harika bir lezzet. Şimdi vereceğim bu kebap tarifi de patlıcan sevenlerin vazgeçemeyeceği bir tat olacak. Patlıcanların tadı kaçmadan sizde deneyin derim...

MALZEMELER:

1 kilo dana kuşbaşı
5-6 adet orta boy etli patlıcan
6 adet domates
8-10 adet sivri biber (acı olursa daha güzel olur)
1 adet soğan
3-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tereyağ,tuz, karabiber

Kızartmak İçin;
sıvıyağ


YAPILIŞI:

1- Patlıcanları alacalı soyup uzun uzun dörde bölün ve tuzlu suda acı suyu çıkana kadar bekletin.

2- patlıcanlar acı suyunu bırakırken tencereye almış olduğumuz tereyağında küp küp doğradığımız sarımsak ve soğanları kavuruyoruz.

3- Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine etleri ilave edip renkleri dönene kadar kavurun ve salçayı ekleyin. Salçayla da kavrulan etlerin üzeri geçecek kadar su koyun ve etler yumuşayana kadar pişirin.

4- Etler pişerken diğer yanda patlıcanları kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanların fazla yağını çekmesi için havlu serili tabağa alıyoruz.

5- Patlıcanların ardından sivri biberleri de ortadan ikiye kesip kızartıyoruz.

6- Pişen etleri suyuyla beraber fırın tepsisine alıyoruz. Etlerin üzerine sırasıyla patlıcan , biber ve yarım ay şeklin de kalın dilimlemiş olduğumuz domatesleri diziyoruz.

7- En son olarak da tepsiyi fırına verip 180 derece de 15 dk. kadar pişiriyoruz.



                                                             AFİYET OLSUN...