8 Eylül 2011 Perşembe

KÖZ BİBERLİ ve FESLEĞENLİ DOMATES ÇORBASI

DSC04840

Hayırlı cumalar olsun.
Haftanın finalini nefis bir domates çorbası ile yapalım.
Her zaman olduğu gibi bu tarifte de bir çok değişiklik yaptım ve orijinalinden biraz farklı oldu. Denemeniz dileğiyle…


Malzemeler:

2 adet kırmızı kaypa biberi
4-5 adet domates
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı salça
5 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon veya 1 bardak tavuk suyu
Tuz, karabiber, zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (taze de kullanılabilir)


Yapılışı:

1- Kuru soğan ve havucu küp küp doğradıktan sonra zeytinyağın da kavurun.

2- Renkleri dönen soğan ve havucun üstüne unu ekleyip hafif kavurun ve ince doğradığınız közlenmiş biberleri, küp doğranmış domatesleri ve salçayı da ekleyin

3- Tencereyi biraz karıştırdıktan sonra üzerine suyu,bulyonu, kuru fesleğeni ilave edip çorbayı kaynamaya bırakıyoruz.

4- Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte 15 20 dk. Kaynatıyoruz.

5- Çorbayı ocaktan alıp blendırdan geçiriyoruz.

6- Servis ederken üzerine kaşar rendesi veya kıtır ekmek koyabilirsiniz. Afiyet olsun…