8 Eylül 2011 Perşembe

ÇİKOLATALI KAKAOLU TENCERE KEKİ

DSC04828

Kek börek tarifi yayınlamayalı bayağı olmuş. Oğluşum iki gündür kek istiyordu.

Bugün Kanaltürk'te Sevgili Elif Korkmazel Tencere keki tarifi verdi. Aman canım kesinlikle kabarmaz kabarsa da çöker falan dedim olmaz yaa dedim ama denedim olduuu. Hem de harika. ani gelen misafirleriniz için ev de her daim bulunan malzemelerden yapılan nefis bir kek.

denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Tam bir browni tadı var. Tarif için Elif Hanım'a teşekkürler.
Tarifi aynen yazıyorum.

Ben üzeri için şeftali ve ceviz kullandım.

Bu tarifimi Sevgili Gelibolu 17'nin Çay kahve bahane etkinliğine gönderiyorum.

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
80 gr bitter çikolata
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık içi veya iri kıyılmış ceviz

Yapılışı:

1- Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Sıvı yağ, süt ve suyu ekleyin. Kakaoyu ilave edip sıvı karışıma iyice yedirin.

2- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da katın ve karıştırın. Boza kıvamındaki bu karışımı dibine tereyağı sürülmüş çelik veya teflon tencereye dökün.

3- Üzerine irice doğranmış çikolata parçalarını, küçük parçalar halindeki tereyağını,iri kıyılmış cevizleri ve küp küp dilimlediğiniz şeftalileri serpin.(şeftali isteğe bağlı) Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağını açmadan 10 dakika demlendirin.

4- Servis tabağına ters çevirip isteğe göre fındık içi ile süsleyip servis yapabilirsiiniz.