27 Eylül 2011 Salı

KADIN BUDU KÖFTE

kadın budu köfte

Türk mutfağında kimi yemeklerin isimleri ne kadar tuhaf değil mi? Tıpkı birazdan tarifini vereceğim kadın budu köfte tarifinde olduğu gibi. Neden böyle söylenmiş acaba diye nette bir tur attım ama bulamadım.

Neyse nerden geldiği önemli değil ama tadı nefis bir köfte yanın da kesinlikle soğan olamalı. Ben köftenin yanında mutlaka soğan yerim harika oluyor çünkü, size de tavsiye ederim. Geçelim tarifimize;

Malzemeler:

500 gr. Kıyma
1 adet soğan
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
2 adet yumurta
1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç veya artmış pirinç pilavınız varsa 2 kaşık pilav
1 Su Bardağı galeta unu
Tuz

Kızartmak için;
ayçiçek Yağı

Yapılışı:

1-Pirinci kaynar su da haşlayın. Tamamen haşlandıktan sonra süzgeçle süzün.( Eğer artmış daha önceden hazır sade pilavınız varsa buda olur. Ki ben böyle yaptım.)

2-Soğanı küçük küçük doğrayıp az yağ da kıymanın yarısı ile kavurun ve kavrulduktan sonra harcı ekleyip soğumaya bırakın.

3-Yoğurma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyun.

4-Üzerine 1 yumurta kırın, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edip hepsini iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfteyi, buzdolabında yarım saat bekletin.

5-Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.

6-Ayrı bir kaseye bir yumurtayı kırın ve iyice çırpın. Başka bir kaseye de galeta unu koyun.

7-Köfteleri önce yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağda kızartın.

8-Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu koyduğumuz tabağa alıp fazla yağını çektirelim arından servis tabağına alıp soğan ve domateslerle servis edelim.
AFİYET OLSUN…..