11 Şubat 2013 Pazartesi

BİSCOTTİ

IMG_2050

Eğitim öğretim yılının 2. Dönemi bugün itibariyle başladı. Tüm çocuklara başarılı bir dönem diliyorum.

Tatil boyunca sanırım birçok anne çocuğuyla beraber mutfağa girmiştir. Tabi bizde oğlum Ahmet Ertuğ ile hiç boş durmadık. Bir çok yeni tarif denedik. Tarifleri paylaşma imkanım olmadı yine oğluşum nedeniyle. Evde 2 küçük çocuk olunca işler biraz daha zor oluyormuş. Neyse onların tatlı telaşıyla 15 gün çarçabuk geçti ve oğluş bugün okula başladı. Ben de fırsattan istifa de hemen bilgisayarın başına oturdum.

Gelelim tarifimize bir fincan kahve ya da bir bardak çayın yanın da nefis biscottiler yemeye ne dersiniz. Ya da çocuklar okuldan geldikten sonra bir bardak taze sıkılmış portakal suyuyla.
Benim oğlum çok beğendi eminim hem siz hem çocuklarınız bu farklı ve lezzetli tarifi çok seveceksiniz. Üstelik iki defa fırınlandığı için uzun süre kurabiye kavanozlarında saklayabilirsiniz.

Malzemeler:
80 gr.tereyağ
3 yumurta
200 gr. Şeker
385 gr. Un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Vanilya
Damla çikolata
Not: siz içerisine istediğiniz her türlü kuruyemiş ekleyebilirsiniz.kuru üzüm, kayısı, hurma fındık vs. hamuruna kakao katıp kakaolu da yapabilirsiniz.





Yapılışı:

1- İlk olarak oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını şekerle beraber çırpıyoruz ve krema kıvamına getiriyoruz.

2- Şeker tere yağ karışımının üzerine yumurtaları teker teker kırıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. (bir yumurtanın beyazını ayırıyoruz. Kurabiyelerin üzerine sürmek için)

3- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da yavaş yavaş ilave edip hamuru çok fazla sıkmadan yoğurun. Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Damla çikolataları da hamurun içine katıp tekrar yoğurun.

4- Hamuru iki eşit parçaya bölün ve fırın tepsinizin boyu kadar rulo yapın ve ayırmış olduğumuz yumurta akını çırpın ve kurabiyelerin üzerine sürün.

5- Fırını önceden 165 derece de ısıtın ve yaklaşık 20-25 dk. Pişirin.

6- Biscottiler piştikten sonra fırından çıkarın ve çok fazla soğutmayın. Ilıkken biscottileri birer parmak genişliğin de dilimleyin ve fırın ızgarasına dilimlediğiniz yüzü yukarı gelecek şekilde dizin.

7- Fırının ayarının 110 dereceye ayarlayın ve 10 dakika daha fırınlayın .

8- Soğuduktan sonra servis yapın.

cats

4 yorum:

  1. Ebrucum,
    bu,kek ile kurabiye arası bir şey sanırım,ismini çok duydum hiç denemedim,iki defa fırınlandığına göre kıtır bir hali var anlaşılan,lezzetli görünüyorlar,eline sağlık,
    yandaki kitap da gözümden kaçmadı :)
    ama yazarını tam olarak göremedim,merak ettim,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet abla kurabiye tarzı birşey. dışı görünümü sert ama ağızın içinde dağılıyor.
      kitabın yazarı Mehmet yavuz Şeker :)
      sevgilerle allaha emanet ol..

      Sil
  2. çayla beraber çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben çayın yanın da tercih ettim. teşekkürler.

      Sil