Hani doktorlar hafta da 2 defa balık yiyin diyorlar ya biz de buna uymaya çalışıyoruz. Pazarları balık alırız. Uzun zaman hep kızartma yapınca bu defa da fırında yapayım dedim ve levrek yaptım kağıtta. Tarifi tamamen kendim doğaçlama yapıp fırına verdim. Çok güzel oldu üstelik kağıtta olduğu için hiç de kokusu olmadı.
(Bundan böyle fırında ki balıkları kağıtta yapmalı.:)
MALZEMELER:
4 adet levrek
2 adet limon
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
1- Balıkçı da temizletip aldığımız levrekleri yıkıyoruz.
2- Yıkadığımız levreklere tuz ve karabiber serpiyoruz.
3- Kağıdın üzerine koymuş olduğumuz levreklerin içine ve dışına kabuklarını soyduğumuz limonları ve soğanları ince ince dilimleyip yerleştiriyoruz. mMydonozları da gelişi güzel serpiştiriyoruz ve kağıdı hiç hava almayacak şekil de kapatıyoruz.
4- Diğer iki levreği de aynı şekilde sarıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
5- 180 derece de yaklaşık 20-25 dk. pişiriyoruz.
6- Pişen balıkları fırından çıkarıp 5-10 dakika ilk sıcağı çıktıktan sonra soğan salatası ile servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Kokmaması çok iyi,evde balık çok kokuyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNursen hanımcım evet kokmasa daha güzel olur ama ben balkonda yaparak az da olsa kokuyu gideriyorum.
Silteşekkürler..
ellerine sağlık ablacım:)
YanıtlaSilkağıtta balık çok lezzetli oluyor keza tavukta bu kağıtta var bi keramet:)
sevgiler..
evet denizcim var bu kağıtta bir keramet :) sana da sevgiler...
YanıtlaSil