4 Ocak 2013 Cuma

KURUYEMİŞLİ KURABİYE

KURUYEMİŞLİ KURABİYE

Geçtiğimiz haftalar da Mutfağım programında yapılan bir kurabiye. Aslın da kurabiyelerle aram pek iyi değil yapmayı seviyorum ama yemeye gelince pek yemiyorum. Ama bu kurabiye artık tam benlik. Favorilerim arasına girdi.Sizler de denerseniz beğeneceğinize eminim.
Ben tarifte ufak değişiklikler yaptım yine kendimce :)

MALZEMELER:

250 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçi için;
2 adet elma
3 adet kuru incir
3 adet kuru kayısı
1 tutam kuru üzüm
1 su bardağı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için;
1 kase fındık kırığı
1 yumurta akı
Pekmez

01cats

YAPILIŞI:

1- Kurabiye malzemelerinden önce sıvı olanları karıştırma kabına alıyoruz ve hepsini karıştırıyoruz.

2- Ardından un,kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.

3- Yoğurduğumuz hamurun içini hazırlayana kadar hamuru dinlendiriyoruz.

4- Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Üzerine İncir ve kayısıları küçük küçük doğruyoruz.
Üzüm, portakal kabuğu rendesi, şekeri de dahil tüm malzemeleri tencereye alıyoruz ve meyveler suyunu çekene kadar kavuruyoruz.

5- Suyunu çekince 2 çay kaşığı tarçın serpiyor ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

6- Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde açıp iç malzememizden yerleştiriyoruz.Ve hamurları avuç içinde yuvarlayıp kapatıyoruz. Önce yumurta akına sonra da fındığa bulayıp tepsiye diziyoruz..

7- Ortalama 180 derecedeki fırında afif kızarana kadar pişiriyoruz.

8- Pişen kurabiyeleri fırından alıp sıcak sıcak üzerine kaşıkla pekmez gezdiriyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

                                                                                   AFİYET OLSUN...