12 Şubat 2013 Salı

İŞKEMBE ÇORBASI

IMG_2080
Sakatatı herkes sevmez ama bizim evde genel de yenir. Hani işkembe, ciğer, mümbar genellikle kurban bayramlarında yenir ya ben işkembeyi markette ne zaman görsem mutlaka alırım.
Hafta sonu da öyle oldu. Bir de temizlenmiş satıldığı için pişirmesi daha kolay oluyor.

Malzemeler:
1 kilo kuzu veya dana işkembesi (ben kuzu kullandım)
1.5 litre su
Tuz
Tebiyesi için;
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
6-7 diş ezilmiş sarımsak
1 limonun suyu
3 yemek kaşığı sirke



Yapılışı:
1- İşkembeyi limon ile ovarak temizleyin ve düdüklü tencere de tuz atarak 30 dakika haşlayın.
2- İşkembeler piştikten sonra küp küp doğrayın. (piştikten sonra daha kolay kesiliyor)
3- Tencereye haşlanan işkembenin suyunu alın ve suyu kaynatın.
4- İşkembe suyu kaynayana kadar ayrı bir kase de terbiyeyi hazırlayın.
5- Yumurta, un, sarımsak, yoğurt, sirke ve limon suyunu iyice karıştırın. Yarım bardak soğuk su ekleyip unun tamamen erimesini sağlayın.
6- Sonra kaynayan sudan terbiyenin içine bir kepçe dökün ki terbiye hafif ılıklaşsın ardından terbiyeyi kaynayan suyun içine karıştırarak dökün.
7- Su tekrar kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin aksi takdir de çorbamız kesilebilir.
8- Küp küp doğranan işkembeleri de işkembe suyuna katarak 5-10 dk. Kadar daha kaynatıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
9- Üzerine isterseniz tereyağlı biber kızdırıp dökebilirsiniz.
                                                                                             Afiyet olsun…