14 Mart 2011 Pazartesi

TERBİYELİ SULU KÖFTE

DSC04171



Hayırlı ve bereketli bir hafta geçirmenizi diliyorum.
Ankara da hava güneşli ama kuru bir ayaz var. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bol ekşili güzel bir yemek tarifi vermek istiyorum. Genelde salçalısını yaptığım bu güzel çorbanın bu defa da terbiyelisini yaptım. Sizde deneyip memnun kalırsınız umarım. Lafı daha fazla uzatmadan tarife geçelim.

Malzemeler:
Yarım kilo yağsız dana kıyması
2 orta boy soğan
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
Yarım limon
4 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Kıyma,tuz,karabiber, pirinç ve rendelenmiş soğanları iyice yoğurun ve kıymalı harcı küçük bilyeler şeklinde yuvarladıktan sonra köfteleri kaynamakta olan suyun içine atın. Yaklaşık 20 dakika kadar haşlayın ardından tencerenin altını iyice kısın. Bir kasede yarım limon ve yumurtayı çırpıp altı kısık olan köftelerin içine yavaş yavaş karıştırarak dökün ve birkaç dakika daha kaynattıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun…