10 Mart 2011 Perşembe

PATATES KÖFTESİ

DSC04167

Yemesi zevkli bir atıştırmalık ve akşam yemeklerinde değişik bir alternatif düşünürseniz patates köftesini kesinlikle öneririm. özellikle sarımsaklı yoğurtla harika oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler:
5 adet orta boy patates
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz,karabiber

Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçeği yağı

Üzeri için
2 yumurta
1 çorba kasesi un
1 çorba kasesi mısır unu

Yapılışı:
Patatesleri soyup 4 parçaya kesip haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ılınmaya bırakın. Patatesleri çukur bir kaba rendeleyin. Yumurta, un, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Peyniri ilave edip karıştırın. Elinizi una bulayıp patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve eliniz de yuvarlak şekil verin.

Üzeri için mısır unu ve unu ayrı kaplara alın. 2 yumurtayı başka bir kapta çırpın. Hazırladığınız patates köftelerini önce una sonra sırasıyla çırpılmış yumurtaya ve mısır ununa bulayın.

Hazırladığınız patates köftelerini ısınmış ayçiçek yağında altın rengini alana dek çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis yapın. Patates köfteleriniz artık hazır, afiyet olsun.

Ben yeşil salatanın üzerinde servis yaptım siz de istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.