28 Ekim 2010 Perşembe

İNCİRLİ ISLAK KEK


Yapılışı biraz uğraştıran ama yerken herkesin bayıldığı iyiki yapmışım dedirten bir tatlı. Şimdiden Afiyet olsun...

Malzemeler:

Keki için;
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
5-6 adet kuru incir
1 bardak ceviz

Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti

Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt veya su
1 tatlı kaşığı şeker
1 veya 2 yemek kaşığı 3ü1 arada kahve(ben fındık aromalı olanlardan kullandım ama siz daha yoğun kahve aroması olsun derseniz sade kahve kullanabilirsiniz)



Yapılışı:
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Üzerine su , un ve kabartma tozunu da ilave edip akışkan bir kıvam elde ediyoruz. İçine akşam ıslatıp küçük küçük doğradığımız incirleri ve cevizleri de katıp yuvarlak fırın tepsisine döküyoruz 180 derecede kekimizi pişiriyoruz.
Kek pişerken kekin kremasını hazırlıyoruz. Krem şanti hariç bütün malzemelerden kremayı hazırlıyoruz ve krema piştikten sonra içine kremşantiyi ilave edip çırpıyoruz. Ve kremayı ılıtmaya bırakıyoruz.
Pişen keki hafif soğuduktan sonra yumuşatmak için süt, şeker ve kahve karışımını kekin üzerine eşit olarak dağıtıyoruz ve keki ıslatıyoruz. Birkaç dakika bekledikten sonra soğuyan kremayı kekin üzerine sürüyoruz ve1 gece dolapta beklettikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun…