19 Şubat 2014 Çarşamba

YUMURTALI KISIR




Güneydoğu yemeklerinin her çeşidini seviyorum. Acılı, Ekşili ve Salçalı nefis tatlar. Kısır da bunlardan biri yapımı kolay yemesi lezzetli. Yapmanız şiddetle tavsiye edilir..

MALZEMELER:

2 su bardağı köftelik bulgur
3 su bardağı kaynar su
1 adet orta boy soğan
3-4 dal taze soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
3-4 dal marul
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay  kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
nar ekşisi , tuz, limon



YAPILIŞI:

1-  Derin bir kabın içine köftelik bulguru koyun ve üzerine kaynar suyu ekleyip ağzını kapatın ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar bulguru dinlendirin.

2- Kuru soğanı ve tüm yeşillikleri ince ince doğrayın.

3- Dinlenen bulgurun üzerine ilk olarak domates ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Salçayı tamamen bulgura yedirin.

4- Tavaya sıvıyağı koyup kızdırın ve çırpılmış yumurtaları yağın içine döküp karıştırarak pişirin.

5- Pişirdiğiniz yumurtaları kısırın içine dökün ve karıştırın çok fazla karıştırmayın ki yumurtalar çok fazla parçalanmasın.

6- En son ince doğradığımız yeşillikleri ve baharatları da ekleyip kaşık ile karıştırıp. Bol marul ve turşu ile servis ediyoruz.

                                                                                  AFİYET OLSUN....