23 Şubat 2014 Pazar

FIRIN MAKARNA



Lezzetli mi lezzetli bir makarna tarifi.. Akşama ne yapsam diyenlere küçük bir alternatif. :)

MALZEMELER:

Yarım Paket Makarna (ben Burgu makarna kullandım)
Bir kalıp beyaz peynir
su ,tuz

Beşamel Sosu İçin;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
tuz

Üzeri İçin,
2 su bardağı kaşar (ben bol olunca seviyorumda kaşarı :))

YAPILIŞI:

1- Tenceremize koyduğumuz su kaynayınca içine bir tatlı kaşığı tuz ve biraz zeytinyağı ekliyoruz ve kaynayan suyun içine makarnalarımızı aktarıyoruz.

2- Haşlanan makarnaları süzüyoruz ve fırın kabına alıyoruz. Üzerine beyaz peyniri eziyoruz. Makarna ve peyniri karıştırıyoruz. İsterseniz üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

3- Beşamel sosumuzu hazırlamak için tereyağını tencereye koyup eritiyoruz ve unu ekleyip hafif un kokusu çıkına kadar kavuruyoruz. Ardından sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Ve en son tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.

4- Makarnanın üzerine beşamel sosu ekleyip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz ve yaklaşık 10-15 dakika sonra kaşar peynirini makarnaların üzerine gezdiriyoruz ve nar gibi olana dek kızartıyoruz. Kızaran makarnamızı fırından çıkarıyoruz ve ılınınca servis yapıyoruz...


                                                                         AFİYET OLSUN...