10 Eylül 2013 Salı

DERİN DONDURUCU DA TAZE FASULYE

IMG_3373

hemen hemen kış hazırlıkları bitmek üzere sanırım mutfaklarda ama bitiremeyenler için derin dondurucuya taze fasulye nasıl konur kısa anlatmak istiyorum.

Kimileri fasulyeyi hafifçe kavurup koyuyor. Bense herhangi bir işlem yapmadan olduğu gibi derin dondurucuya koyuyorum.

Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklıyoruz.

İsterseniz bıçakla dilimleyip isterseniz elimizle kırıyoruz. Ben biraz iri olanları kırdım daha nazik olanları ise bıçakla dilimledim.

Ardından domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.

Buzdolabı poşetlerine fasulyeleri birer pişirimlik dolduruyoruz ve üzerlerine istediğiniz miktarda domates koyup poşetlerin ağzını bağlıyoruz.

fasulye kolaj


Ve derin dondurucuya koyuyoruz. Kışın çıkarıp tazecik yiyoruz.

Derindondurucudan çıkardığında nasıl pişiriyorsun derseniz onu da anlatayım;

İlk olarak sıvı yağda kıyma ve küp küp doğranan soğanı kavuruyorum. Bir kaşık salça ekleyip üzerine dondurucudan çıkardığım fasulyeyi buzu hiç çözülmeden tencereye koyuyorum ve iki bardak su koyuyorum tabi bu su fasulyenin azlığına ve çokluğuna göre değişiyor.(ben her zaman fasulyeyi düdüklüde pişiririm.)

Ve düdüklünün ağzını kapatıp 15 dakika pişiriyorum.

Sizlerde hazırladığınız fasulyelerinizi bu şekilde saklayıp pişerebilirsiniz.