1 Eylül 2012 Cumartesi

BOL NOHUTLU ETLİ SOĞAN YAHNİ

IMG_1115

Ahhh bu soğan ve sarımsak sevgisi bende bir tutku gibi. Ne yapalım kokusuna dayanacağız. Asrımsaklı yoğurt, sumakla ezilmiş soğan… tabi bunları tek başına tüketmiyoruz bazı yemeklerin yanın da garnitür olarak yiyoruz.

Soğanın pişmiş halide bir başka. Soğan yahniyi çok seviyorum. Ankara’da arpacık soğanlardan bulmak biraz zor olunca memlekete gidince soğan alıyorum hemen işte yine bayram dönüşü pazara uğrayıp aldım ve geldiğimin ertesi günü eşimin isteği üzerine bu defa biraz bol nohutlu yaptım.
Şimdiden yapıp yiyenlere afiyet olsun… Bir de herkese hayırlı pazarlar..


MALZEMELER:
1 kase arpacık soğan
300-400 gr. Kemikli dana eti
2 bardak haşlanmış nohut (isterseniz miktarı azaltabilirsiniz)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvıyağ , tuz, karabiber
3-4 bardak su
YAPILIŞI:
1- İlk olarak düdüklü de etimizi haşlıyoruz. (Çünkü soğanların pişme süresi ete göre daha kısa )

2- Etler haşlanırken bizde suda beklettiğimiz soğanlarımızı soyuyoruz. (soğanların yarım saat kadar suda beklemesi daha kolay soyulmalarını sağlıyor.)

3- Tenceremize il olarak haşlanmış etimizi koyup biraz kavuruyoruz ardından soğanları ,nohutu ve salçayı ekleyip hafif kavuruyoruz.

4- Tüm malzemeler kavrulup mis kokusu etrafa yayılınca üzerine yaklaşık 3-4 bardak soğuk su ilave edip tencerenin ağzını kapatıyoruz. Tabi tuzunu ve karabiberi eklemeyi unUtmayalım.

5- Ben genelde düdüklü de pişiriyorum yaklaşık 8-10 dk.

6- Yemeğimiz piştikten sonra servis ediyoruz.
                                                                        AFİYET OLSUN...

Tavuklu soğan yahni tarifim için tıklayabilirsiniz