6 Temmuz 2012 Cuma

UN HELVASI

IMG_0916


Yapımı kolay ama kıvamı tutturması biraz zor bir tarif olsa da kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Berat kandilin de yapıp tüm apartmana dağıttım. Canım babannem her kandilde mutlaka yapardı. Hoş yine yapıyor ama ben yiyemiyorum. Ben de ondan öğrendiğim gibi yaptım ama onun ki bir başka oluyor. bir de evde sıcak pideniz varsa arasına helvayı koyup yemenin tadı daha bir başka olur...

Siz de payınıza düşen bir lokmayı alın. Hayırlı cumalar.

Esra' cım tarifi senin için yayınlıyorum... Kolay gelsin..:))

Malzemeler:

200 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 kase un
1.5 kase şeker
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı su

Yapılışı:

1- tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyup eritiyoruz.

2- üzerine unu ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 35-40 dakika rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz.

3- Un kavrulurken diğer yandan sütü ve suyu ayrı ayrı kaynatıyoruz.

4- Unun rengi koyu kahverengini alınca önce yavaş yavaş sütü ardından şekeri ilave ediyoruz. En son da suyu ilave edip sürekli karıştırıyoruz.
(sütü koyarken dikkat edin elinizi yakmayın. Çok hızlı karıştırın ki un topaklanmasın.)

5- ocağın altını kapatıp tencereyi ocaktan alıyoruz ve hafif ılınınca kaşık yardımı ile kaşık şeklini verip servis tabağına alıyoruz. ~ AFİYET OLSUN ~
(İsterseniz unu kavururken içine fıstık veya ceviz koyabilirsiniz)