3 Eylül 2010 Cuma

KAYMAKLI TAZE İNCİR TATLISI



Herkese hayırlı cumalar. Bu tatlıyı geçen gün oktay usta yapmıştı bende akşam gelen misafirlerim için denedimve harikabir tat ortaya çıktı.Yapımı çok basit.

Malzemeler:
8-10 adet incir
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin:
fındık,ceviz
kaymak



Yapılışı:
incirleri enlemesine ikiye bölün ve ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizin.şeker ve tarçını karıştırıp incirlerin üzerine dökün.Fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ki şeker buharlanarak erisin.Ve 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

Fırından alıp soğuttuğumuz incirleri tabağa alıp üzerini kaymak ve cevizle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

bu tarifimi HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİ'ne gönderiyorum.