pastalar,çorbalar,salatalar... tarif için ne ararsan ebruliyemektarifleri :)
17 Eylül 2010 Cuma
KABAK KABUĞU YEMEĞİ
Daha önce yaptığım ama narince'nin Kabak Tadı etkinliğinde benimde tuzum bulunsun deyip tekrar yayınladığım tarifim..
Malzemeler:
3 kabak
1 kuru soğan
1 domates
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı bulgur
tuz ,zeytinyağı
Üzeri İçin:
sarımsak, yoğurt..
Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun.Daha sonra biber ve domatesleri de soğanların içine ekleyip kaurun. Ve üstüne doğramış olduğunuz kabakların kabuklarını katın ve üstüne bulguru da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyin...
NOt: Kabakların kabuklarını bayağı kalın kesin. daha sonra kabukları yarım ay şeklinde doğrayın....
Tarifimi sevgili narince'nin Kabak Tadı etkinliğine gönderiyorum...Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hayırlı cumalar. Geçen akşam gelen misafirlerim için değişik bir salata yapsam ama nasıl olsa derken bu salata aklıma geldi çok güzel bir...
Hafif ve lezzetli bir yemek olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilhımm degişik bir tarif afiyet bal olsun
YanıtlaSilBen teşekkür ediyorum ve tarifi alıyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCCanımcım kabak kabuğu yemeği servis tabağında pek bir lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok değişik bir tarif ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSilkucak dolusu sevgiler sana...
Ellerine saglik degisik bir yemek tarifini not ettim .Afiyetler olsun .Hayirli aksamlar öptüm.
YanıtlaSil