Çok severek yediğimiz irmik tatlısı ile uzun bir aradan sonra merhaba :)
MALZEMELER:
1 Litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN;
Fındık, Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
1- İrmik ve şekeri tencerenin içine alıp karıştırın ve sütü ekleyin. Limon kabuğu rendesini ekleyin. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.( ben biraz akışkan seviyorum o nedenle 10 kaşık irmik koyuyorum siz daha kıvamlı olsun derseniz 2 kaşık daha ekleyebilirsiniz.)
2-Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Mikser ile yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın. (Bunu utlaka deneyin harika oluyor)
3- Kuplara döküp oda sıcaklığına gelince buz dolabına koyun. 2-3 saat bekletin.
4- Buzdolabında soğuyan tatlılarımızı çıkarıp üzerini kırılış fındık ve hindistan ceviziyle süsleyin.
Soğuk servis yapın..
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder