7 Şubat 2018 Çarşamba

SÜTLÜ İRMİK TATLISI



 Çok severek yediğimiz irmik tatlısı ile uzun bir aradan sonra merhaba :)  

MALZEMELER: 

1 Litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı

ÜZERİ İÇİN;
Fındık, Hindistan cevizi

YAPILIŞI:

1- İrmik ve şekeri tencerenin içine alıp karıştırın ve sütü ekleyin. Limon kabuğu rendesini ekleyin. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.( ben biraz akışkan seviyorum o nedenle 10 kaşık irmik koyuyorum siz daha kıvamlı olsun derseniz 2 kaşık daha ekleyebilirsiniz.)

2-Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Mikser ile yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın. (Bunu utlaka deneyin harika oluyor) 

3- Kuplara döküp oda sıcaklığına gelince buz dolabına koyun. 2-3 saat bekletin.

4- Buzdolabında soğuyan tatlılarımızı çıkarıp üzerini kırılış fındık ve  hindistan ceviziyle süsleyin.
Soğuk servis yapın..


                                                                                          AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder