29 Mart 2016 Salı

TAHİNLİ KURABİYE


Ailecek tahinli börek çörek kurabiye ne varsa pek bi severiz...  Bu kurabiye de tam tahin severlere göre. Pastaneden alınmış gibi nefis bir lezzet. Kesinlikle denemelisiniz. 5 çayları için çocukların okul beslenmelerini için ani gelen misafire anın da yapılıp sunulabilecek ağız da dağılan harika bir kurabiye. Şimdiden afiyet olsun...


MALZEMELER;
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak az tahin (1 su bardağı tahin çok fazla geliyor)
200 g oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
1 yumurta sarısı (akını üzeri için ayırın)
1 paket vanilya
Un

ÜZERİ İÇİN;

Dövülmüş ceviz veya fındık
Yumurta akı

HAZIRLANIŞI;

1- Tahin, yumurta sarısı, eritilmiş margarin ve şekeri derin bir kaba alıp tüm malzemeleri karıştırın

2- Un miktarını elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar ekleyin.  Çok sert bir hamur olmayacak. Bu kurabiyenin hamuru tam olarak bütünleşmez ama şekil vermesi de zor değildir.

3- Hamuru yoğurma işlemi bittiğinde kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde hazırlayın. Kurabiyelerin üst kısmını yumurta akına batırarak cevize ve fındık karışımına bulayın.

4- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizin ve yaklaşık 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Soğuyacak servis edebilirsiniz... afiyet olsun

NOT::Tarifte kabartma tozu kullanılmıyor