Bu aralar gene hamaratlığım tuttu pazar sabahı çocuklara kahvaltı için pizza yaptım ve çok beğenildi. :) gene tam buğday unu ile yaptım ama normal un ile karıştırdım bu defa sizde deneyin derim. ...
MALZEMELER:
Hamuru İçin;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya (tek kullanımlık mayalardan)
2 su bardağı tam buğday unu
Normal un
Üzeri İçin;
Ketçap, 1 kaşık biber Salçalı, kuru reyhan ,
Beyaz peynir ,Sucuk, mısır, zeytin , kaşar siz başka ne malzeme isterseniz ekleyebilirsiniz
YAPILIŞI:
1- Derin bir hamur kabının içine tam buğday ununu , tuzu ,mayayı, bir miktar da beyaz unu koyup önce karıştırıyoruz.
2- Sıvıyağ, su ve sütü yavaş yavaş unun üzerine ekleyerek yoğuruyoruz. Endişelenmeyin hamur çok cıvıl oldu diye hamur yumuşak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş normal un ekliyoruz.
3- Hamur yumuşak bir kıvam alınca hamuru mayalanması için 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
4- Hamur mayalanırken pizzamız için üst malzemeleri hazırlıyoruz. Sucukları ve zeytinleri dilimliyoruz.
5- Ketçap sıvıyağ kuru reyhan ve biber salçasını hamurun üzerine sürebilmek için bir kasede hepsini karıştırıyoruz. Biraz kıvamlı olması için su ekleyebilirsiniz.
6- Hamurumuz mayalandıktan sonra tezgahta açıyoruz ve tepsimize hamuru yerleştiriyoruz.
7- Ben hamurun çok kabarmaması için çatal ile heryerinden hamuru deliyorum.
8- Hamurun üzerine ketçaplı salçalı harcımızı sürüyoruz.
9- Ardından tüm malzemeleri gelişi güzel Hamurumuzun üzerine serpiştiriyoruz. Kaşar peyniri hariç.
10- 200 derece de önceden ısıttığımız fırın da 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarmaya 5 dakika kala rendelenmiş kaşarı ekliyoruz.
11- Kaşar tamamen eriyince fırından çıkarıp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN....
l
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder