İlk denemem olmasına rağmen yiyenlerden tam not aldığı için gönül rahatlığı ile veriyorum bu kekin tarifini :)
YAPILIŞI:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 yemek kasıgı tarcın
1adet büyük boy havuc
Yarım su bardağı irice cekilmiş ceviz
3 su bardagı kadar tam buğday unu
YAPILIŞI:
1- İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
2- Ardından süt, yağ, su, rendelenmiş havuç ve cevizleri ekleyip karıştıralım.
3- Tarçını, unu kabartma tozunu da ayrı bir kapta karıştırıp sıvı malzemelerin üzerine ekleyelim.
4- Kek hamurunuzun çok koyu olmamasına dikkat edin.
5- Yağlanmış kalıba kek harcını dökelim ve önceden 180 derece de ısıtmış olduğumuz fırına keki verelim.
6- Ilk 20 dakika hiç fırını açmadan keki pişirelim.
Yaklaşık olarak 35-40 dakika da kekimiz pişecektir.
7- Kek tamamen soğuduktan sonra Kalıptan çıkarıp servis yapalım.
AFİYET OLSUN. ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder