7 Ağustos 2014 Perşembe

CEVİZLİ TAHİNLİ KEK

Merhabalar bu keki her yaptığımda tadına doyamıyorum yumuşacık nefis bir kek.. Tarifi sevgili Hayatcemresi Hatice Ablacımdan  aldım. Ben malzemeleri biraz artırdım... İşte tahinli kek tarifimiz...

MALZEMELER:
1.5 çay bardağı toz şeker,
1.5 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta, 
1/2 çay kaşığı toz tarçın,
1 paket kabartma tozu,
1 çay bardağı iri kırılmış,ceviz içi,
1 çay bardağı tam buğday unu,(tam buğday unu olmayabilir de onun yerine de beyaz un kullanabilirsiniz)
2 çay bardağı beyaz un,
2 yemek kaşığı su

ÜZERİ İÇİN;
gayet akıcı kıvamda 1 çay bardağı kadar tahin
tahinli kısımların üzerine serpmek için az miktar toz şeker




YAPILIŞI:

1- Ben genelde keki mutfak robotunda yaparım. O yüzden mutfak robotuna yumurtaları kırıp üzerine şekeri ilave edip yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.

2- Yoğurt, su, zeytinyağını daekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

3- Unu, tarçın, ceviz  ve kabartma tozunu da ekleyip tüm malzemeleri karıştırıyoruz.

4- Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine kek harcımızı döküyoruz. 

5-Tahin önce en kenardan başlayarak  yuvarlak şekilde ara ara kek hamurunun üzerine ince bir şekilde gezdirin ve tahinli kısımların üzerine az miktarda toz şeker serpin.

6- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürün ve kek kabarmaya başladığı zaman fırının derecesini 150 dereceye düşürün ve kekin tamamen kızardığından emin olduktan sonra keki fırından çıkarın ve soğuduktan sonra servis yapın .

                                                                  AFİYET OLSUN...