10 Ağustos 2014 Pazar

KURU KÖFTE

Köfteyi sevmeyen yoktur sanırım. Özellikle de çocuklara sorulsa en sevdiğiniz yemek ne diye köfte ilk üçe girer sanırım. :) işte bizim evde çok sevilir önceden hazırlayıp dondurucuya konulduğunda da acil kurtarıcı oluyor her daim. Hadi artık tarifimize geçelim.

MALZEMELER:

yarım kilo kadar az yağlı dana kıyma (ben genelde 2 defa çektiriyorum)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu veya bir dilim kuru ekmek içi
1 yumurta
tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kekik
bir tutam ince kıyılmış maydonoz (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

1-Derin bir yoğurma kabına kıymayı alın ve üzerine yumurtayı kırın.

2- Kıymanın üzerine rendeleyip suyunu sıkmış olduğunuz soğanı ve sarımsağı da ekleyin.

3- Galeta unu ve 2 yemek kaşığı suyu ve tüm baharatları da ekleyip kıymayı yoğurun. iyice yoğurduğunuza emin olduktan sonra kıymayı  en az yarım saat kadar dinlendirin.

4- Dinlendirmiş olduğunuz kıymadan çok büyük olmayan parçalar kopararak yassı şekil verin ve kızdırmış olduğunuz yağ da kızartın.

5- Kızartmış olduğunuz köfteleri servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Yanına patates veya başka istediğiniz sebzeleri de kızartabilirsiniz.

                                              AFİYET OLSUN...