16 Aralık 2010 Perşembe

SEBZELİ KREP


Sevgili blog arkadaşlarım hepinizin aşure günü mübarek olsun. Yapmış olduğum Aşurenin tarifni de en kısa zaman da yayınlayacağım. Şimdi gelelim geçen hafta yaptığım sebzeli krepin tarifine . Sevgili kuzen Lezzetadasının sayfasında görüp hemen denemeliyim dedim.malzemelerin miktarlarında hafif oynamalar oldu. siz orjinal tarif için tıklayınız lütfen..

Akşam yemeği için gayet uygun bir yemek ve gayet hafif...


Krep malzemeleri:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet yumurta
½ çay bardağı yonca ayçiçek yağı
biraz tuz

İç malzemeler:

1 adet havuç
1 adet büyük patates
250 gr. dana kuşbaşı
tuz, karabiber, pul biber, kekik
yonca ayçiçek yağı
maydonoz
kaşar peyniri

Yapılışı:

krep malzemelerimizi karıştırma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz.krep tavasına kepçe ile tavaya harcımızı döküyoruz ve arkalı önlü kızartıyoruz.

Daha sonra önce etleri daha sonra da patates ve havuçu doğrayıp bütün malzemleri yağda kavuruyoruz üzerine bir kaşık salça ve baharatları ekleyip yarım bardak suyu da katıp tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pişen iç harcımız soğuduktan sonra içine kıyılmış maydonozuda ekleyip harcımızı kreplerin içine doldurup krepleri ters çevirip fırın tepsisine diziyoruz. Kreplerin üzerine kaşar dilimlerini koyup 180 derece ısınmış fırında kaşarları eritiyoruz.
Yanın da isterseniz krepin yanın da yadan hazırlamış olduğumuz menemenlerden koyabilirsiiz. Afiyet olsun...