14 Aralık 2010 Salı

KIYMA KAVURMASI



Uzun bir aradan sonra tekrar buradayım. Arayı çok uzatmayacağım dedim ama yine olmadı ne yapalım neyse şimdi burdayım artık.

Hepimiz kurban bayramında Annelerimizin yaptığım kıyma ve et kavurmasının üzerine ekmek bastırıp o yumuşacık ekmeği üzerinden buharı çıkarak yemişizdir. İşte ben de sevgili Özlemin Kurban Byaramı Sofraları Etkinliğine bu tarifi göndermek istedim. Kolay gelsin arkadaşım bol katılımlı bir etkinlik olur inş..

Tarifimize geçecek olursak;




Malzemeler:
1 kilo kıyma
tuz
bayat ekmek

Yapılışı:
Kıymamızı tenceremize koyup kavuruyoruz. Kıyma önce kendi suyunu salacak ardından yavaş yavaş suyu çekip yağını bırakacak yağı şıkırdamaya başlayınca tuzunu ekleyeceğiz. ve son olarak dilimlenmiş ekmeklerimizi de kıymanın üzerine bastırıp tencerenin kapağının kapatın. 3-5 dk. daha pişirdikten sonra ocağı kapatıyoruz. Kıymamızı tabaklara alıp bol pul biberle beraber yanında salata ayran veya turşu ile serviz ediyoruz afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Ebrucuğum,
    eline sağlık,çok pratik bir tarif olmuş,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ablacım çok teşekkür ederim gerçektende kolay bir tarif...

    YanıtlaSil
  3. Biliyor musun bir çok yemeğei yaparken kıymayı bu kavurma noktasında dayanamam ve yerim. Çok severim:) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Bende ayni tumay gibiyim:) Bende bayilirim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. canım tarifini aldım ellerine sağlık katılımın için çok teşekkürler her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  6. merhabalar:)
    her yemek yapışımda payıma iki kaşık vardır:)) çok severim yemeyi:))
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. ben de senin gibiyim tümaycım.

    hoşgeldin selmacım

    etkinliğinde klay gelsin özlemcim....

    sanada merhabalar kalp kurabiye senin de sayfama gelmene çok sevindim...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık pratik bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  9. NEFİS GÖZÜKÜYO ZATEN BEN ETTEN ÇOK KIYMAYI SEVERİM BAYILDIM BU TARİFE ELLERİNE SAĞLIK BANADA BEKLERİM SELAMETLE...

    YanıtlaSil