14 Aralık 2010 Salı

KIYMA KAVURMASI



Uzun bir aradan sonra tekrar buradayım. Arayı çok uzatmayacağım dedim ama yine olmadı ne yapalım neyse şimdi burdayım artık.

Hepimiz kurban bayramında Annelerimizin yaptığım kıyma ve et kavurmasının üzerine ekmek bastırıp o yumuşacık ekmeği üzerinden buharı çıkarak yemişizdir. İşte ben de sevgili Özlemin Kurban Byaramı Sofraları Etkinliğine bu tarifi göndermek istedim. Kolay gelsin arkadaşım bol katılımlı bir etkinlik olur inş..

Tarifimize geçecek olursak;




Malzemeler:
1 kilo kıyma
tuz
bayat ekmek

Yapılışı:
Kıymamızı tenceremize koyup kavuruyoruz. Kıyma önce kendi suyunu salacak ardından yavaş yavaş suyu çekip yağını bırakacak yağı şıkırdamaya başlayınca tuzunu ekleyeceğiz. ve son olarak dilimlenmiş ekmeklerimizi de kıymanın üzerine bastırıp tencerenin kapağının kapatın. 3-5 dk. daha pişirdikten sonra ocağı kapatıyoruz. Kıymamızı tabaklara alıp bol pul biberle beraber yanında salata ayran veya turşu ile serviz ediyoruz afiyet olsun...