8 Ekim 2011 Cumartesi

HAŞHAŞLI REVANİ

DSC05003

Tadı nefis yapımı kolay güzel bir şerbetli tatlı.
Nette dolaşırken bu tarifi buldum. Daha önce yemiştim ama yapmamıştım. değişik bir şerbetli tatlı arayanlar için güzel bir tarif.
Ben üzerine kremşanti ve yeni yapmış olduğum nar reçeli döktüm çok nefis bir tat oldu.

Malzemeler:
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1.5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı haşhaş
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon


Yapılışı:

1-Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.

2-Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırıyoruz.

3-Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırıyoruz.

4-Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırında pişirin.

5-Üzeri kızarınca fırından alın.yaklaşık 30 35 dk’da pişiyor.

6-Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyup 1 dilim de limonu ilave edip şerbeti kaynatın.

7-Yaklaşık 30 dakika kaynatın. şurubu ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk tatlının üzerine dökün.

haşhaşlı revani tatlısı

8-Ben şerbeti tatlının üzerine dökmeden önce tatlıyı dilim dilim kesiyorum o zaman şerbet aralarına daha iyi nüfus ediyor.

9-Tatlı soğuduktan sonra üzerine arzu ederseniz kremşanti veya kendi hazırladığınız kremayı dökebilirsiniz.

10-Ben krem şanti hazırlayıp üzerine de yeni yapmış olduğum nar reçelinden ilave ettim. Hafif mayhoş tadı ile nefis oldu...

AFİYET OLSUN...
Mutlu pazarlar....

9 yorum:

  1. Oyy oyyyy haşhaşlı revani üzerinde krem şanti ve nar reçelimi dedin ?
    Yemede yanında yat olmuş bu tatlı..
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.
    Ayrıca aşağıdaki mim içinde adımı görmekten çok mutlu oldum.
    Sende benim kendime yakın hissettiğim blogculardan birisin..
    Çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  2. çookk lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık ablacımm..
    hele üzerindeki pembe soss ahhhh:))
    mutlu pazarlar dilerimm:))
    deniz-kalpkurabiye

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım bencede kremşantili harika oluyor..
    sevgilerimle
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  4. normal revaniden daha çok seviorum bu haşhaşlı olanını.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Pek nefis görünüyor canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ayyyy haşlı, şimdi çıtır çıtır eder ağızda.Ellrinize sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık hayırlı bereketli güzel bir hafta diliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Verdiği nimetler için Şükürler olsun Rabbimize. Pek güzel görünüyor ellerine sağlık canım. O üzerindeki sos olmasa da olurdu sanırım değil mi?
    Afiyet şifa olsun.
    http://cahidejibek.wordpress.com/

    YanıtlaSil