17 Eylül 2018 Pazartesi

KAPYA BİBER TURŞUSU





Yavaş yavaş kış hazırlıkları başladı sanırım mutfaklarda.... Ben de yavaştan menemen, turşu dondurucu için sebze bişeyler koymaya başladım... 
Severek yediğimiz kapya biber turşusuda kısırların yanına pilavların yanına harika oluyor...

Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.... 



MALZEMELER:

2 kilo kapya biber
2 bardak zeytin yağı
1. 5 bardak sirke (üzüm veya elma)
Yarım bardak su
1.5 baş sarımsak
1.5 kaşık turşu tuzu
1 demet maydonoz
(2 tane cin biberi isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

1- İlk olarak kırmızı biberlerimizin çekirdekkerini temizleyip istediğimiz büyüklükte doğruyoruz...

2- Geniş bir tencereye önce sıvıyağ üzerine de sirke ve tuzu ekleyip kaynatın.
İsterseniz biraz acılı olsun derseniz 2 tane cin biber doğra ya bilirsiniz...

3- Kaynayan sirkeli suyun içine biberleri ve srımsakları ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz...

4- Biberler yumuşayana kadar biberleri ara ara karıştırıyoruz. Yumuşadıktan sonra üzerine ince kıymış olduğumuz maydonozları ekleyip bir taşım kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara kapatıp ters çeviriyoruz....

5- İster kış ister yaz yemeklerinizin yanın da 5 çaylarınız da kısırın yanın da afiyetle yiyoruz.....

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder