17 Eylül 2010 Cuma

KABAK KABUĞU YEMEĞİ



Daha önce yaptığım ama narince'nin Kabak Tadı etkinliğinde benimde tuzum bulunsun deyip tekrar yayınladığım tarifim..

Malzemeler:
3 kabak
1 kuru soğan
1 domates
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı bulgur
tuz ,zeytinyağı

Üzeri İçin:
sarımsak, yoğurt..




Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun.Daha sonra biber ve domatesleri de soğanların içine ekleyip kaurun. Ve üstüne doğramış olduğunuz kabakların kabuklarını katın ve üstüne bulguru da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyin...



NOt: Kabakların kabuklarını bayağı kalın kesin. daha sonra kabukları yarım ay şeklinde doğrayın....

Tarifimi sevgili narince'nin Kabak Tadı etkinliğine gönderiyorum...Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Hafif ve lezzetli bir yemek olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. hımm degişik bir tarif afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  3. Ben teşekkür ediyorum ve tarifi alıyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. CCanımcım kabak kabuğu yemeği servis tabağında pek bir lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. çok değişik bir tarif ellerine sağlık canım:))
    kucak dolusu sevgiler sana...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik degisik bir yemek tarifini not ettim .Afiyetler olsun .Hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil